Bilim dünyasında küçük bir gezinti.

15 Kasım 2015 Pazar

Maymun Tuzağı


Maymun
Afrika ve Orta Asya ülkelerinde, genellikle Hindistan'da maymunlar şehir merkezlerine daha yakın yerlerde yaşarlar. Bunun sonucu olarak da evlerde veya tezgahlarda yiyeceklerinizin maymunlar tarafından çalındığına rastlayabilirsiniz. Buralarda yaşayan halkta bu gibi sorunlar çıkaran maymunları yakalamanın akıllıca bir yolunu bulmuşlar.

Bir hayvanı tuzak hazırlayarak yakalamanız mümkündür, fakat bu hayvanı 2. defa aynı tuzakla yakalama olasılığınız biraz düşüktür ve maymun gibi zeki hayvanlarda ise bu ciddi oranda azdır. Zeki dediğimiz maymunlar bahsedeceğim tuzak sayesinde rahatlıkla yakalanabiliyorlar. Bu tuzakta yöntem olarak maymunun aç gözlülüğü kullanılıyor.

Maymun Tuzağı
Maymun tuzağı, benim gördüğüm en ilginç tuzaklardan bir tanesi. Hindistan cevizine maymunun eli açıkken girebilecek şekilde küçük bir delik açılır. Sonra içerisine maymunun sevdiği tatlı bir yiyecek konulur. Maymun bunun kokusunu alır ve yaklaşır. Daha sonra yiyeceği almak için elini içeriye sokar, yiyeceği avucuna alıp çıkarmaya çalışır. Maalesef, maymunun eli yiyecekle beraber dışarı çıkamaz. İlginç olan şu ki, maymun avcının üzerine geldiğini gördüğü halde yiyeceği bırakıp kaçmaz ve yakalanır. Oysaki yiyeceği bıraksa eli oradan rahatlıkla çıkabilecektir. Şimdiye kadar bunu başarabilen maymun hiç görülmemiş.

Buradan görmüş oluyoruz ki maymunlar çok açgözlü hayvanlardır :) Aslında buna benzer olayları günlük hayatta bizlerde yaşamaktayız. Bize güzel görünen şeyleri, faydalı olmamasına rağmen bırakmakta zorluk çekeriz. Buna cesaret etmekte büyük bir beceridir. Unutmamalıyız ki her güzel görünen şey iyi sonuçlar doğurmayabilir.



6 yorum:

  1. yazı güzel ama izleme bölümünde yine üzülmeden edemedim boynuna ipi geçirilmesi yinede en büyük vahşi insan diye düşünüyorum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan oğlu her zaman yıkıcı olmuştur. İpi maymunun boynuna geçirmesi tabi ki kötü bir durum, ama ipin maymuna çok zarar verdiğini düşünmüyorum.

      Sil
  2. Yinede tutsak ip açıtmasa bile o an için yinede kaçmaya çalışması çaresizliği bilemedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok hayat böyle :) Maymun açısından üzücü bir durum gerçekten, ama yaşam mücadelesinde her şey oluyor. Biraz hassassınız galiba hayvanlar konusunda.

      Sil
  3. Mustafa sayfanı açtığımda tamamen bir simsiyah ekranla karşılaştım. Belki benim pc den kaynaklı belkide seninki bir ara bakmalısın derim...Kolay gelsin yeni yazı göremedim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mayıs, bende açılıyor sayfa,ama bakarım yinede. Biraz tatil yapıyorum bu yüzden fazla ilgilenemedim blogla. Bu aralar yazarım yeni bilgiler. Teşekkür ederim,sana da kolay gelsin :)

      Sil

Paylaşımların daha Yararlı Olması için Değerli Yorumlarınızı Bekliyorum
Sevgi ve esenle kalın...

Mustafa Türköz

Blog Arkadaşlarım

Popüler Yayınlar

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe